Smör, mjöl och ägg – min lycka

Jag älskar att laga mat och framför allt bakning har alltid varit en viktig del i mitt liv. Att skapa bakverk från grunden, med smaker, dofter och texturer i olika lager som man kommer ihåg långt efteråt och vill återkomma till – igen och igen och igen…det är ju bara så fantastiskt! Att baka är för mig att bygga detta lager på lager oavsett storlek, från den minsta lilla tarte till den allra största bröllopstårtan. Att baka är för mig att älska och respektera ett hantverk. Att baka betyder att ge något till någon man tycker om på en födelsedag eller en bröllopsdag.

Jag heter Lovisa och jag är en självlärd tårt- och bakverksmakerska från Malmö. Jag kan inte riktigt säga när det började, det känns som att jag alltid har hållit på med att blanda smör, mjöl och socker till olika former och smaker. Små mormorskakor och stora tårtor, pajer, bullar och bröd. I mina bakverk använder jag riktiga och naturliga ingredienser, ekologiskt och närproducerat så långt det är möjligt. Smak och färg kommer från naturens eget skafferi – tänk så mycket man göra med rödbetan och moroten! Detta är väldigt viktigt för mig. När jag handlar i affären vill jag veta varifrån varorna kommer, under vilka förutsättningar de är producerade och vad de innehåller. Jag ställer ofta frågan: Kan jag göra det här själv? Under årens lopp har jag lärt mig att det är så mycket man faktiskt kan göra själv. Och jag lär mig nya saker hela tiden, jämt och ständigt.

På min blog delar jag med mig av mina upplevelser, kunskaper och tankar från min bakvärld. Jag hoppas du kan hitta inspiration till ditt bakande här!

Använd gärna mina recept och dela dem med nära och kära. Meddela mig om du önskar publicera bilder från Oh Sweetness på lovisa@ohsweetness.se.

Beställa ekologiska tårtor och bakverk

Ska du gifta dig? Firar du födelsedag, disputation eller väntar en romantisk middag på tu man hand? Jag bakar på beställning till ditt bröllop, dop och företagsfest. Läs mer här.

Pâte Sucrée

For the love of baking

I love cooking and baking in particular is deeply rooted in me. Creating sweet things from scratch that leaves a mark on your palate, a memory and a feeling of “I need to get back to this place again and again!” is just fantastic! Baking means building layers of different textures, tastes, smells and all of this combined into one amazing little tiny tart or an enormous wedding cake. Baking means loving and respecting the craft, and the joy of making something by simply mixing flour, butter and eggs. “Can I really do this…of course, I mean, how difficult can it be?” Baking means sharing love from the family to the birthday boy or the happily ever after. I love baking and I’ll bake it forever.

My name is Lovisa and I am a self taught baker and pastry designer from Sweden. I can’t really say when I first started baking. To me it feels like I have always baked. Small cakes and big cakes, tarts, pies, cookies, bars, buns and bread. It’s a an awesome craft! As you will notice, I use organic and locally produced ingredients in my baking. This is really important for me since I have become more aware of what kind of foods I choose when I’m at the grocery store. Where does it come from? How was it grown and produced? What does it contain? Can I make it myself from scratch? Learning about this and finding other ways of creating delicious pastry is a great and exciting adventure – and a necessary one as well. On this blog I share my experiences, findings and thoughts from this journey in my kitchen. I hope you will find inspiration for your own baking!

Feel free to use and share my recipes but please send me a message if you want to use published photos by Oh Sweetness to lovisa@ohsweetness.se.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *