Ska du gifta dig? Firar du födelsedag, disputation eller väntar en romantisk middag på tu man hand? Jag bakar ekologiskt på beställning till bröllop, dop och företagsfest – alltifrån höga våningstårtor till bakelser och småkakor, fyllda med noga utvalda ingredienser.

Alla mina bakverk tillverkas med ekologiska råvaror samt närproducerat i den mån det är möjligt. Säg till om du vill beställa glutenfritt, mjölkfritt och/eller raw food-alternativ.


Jag levererar just nu till kunder i Malmö/Lund med omnejd. Kontakta mig för offert, om du vill beställa, har frågor eller andra önskemål.

Tårtor

Tårtor ska vara vackra och smaka gott och innehålla ingredienser producerade på ett schysst sätt. Varje tårta är unik och skapas efter dina önskemål med noga utvalda, ekologiska råvaror. Allt görs från grunden. För mig är det också viktigt att arbeta med enkla, naturliga ingredienser. Detta innebär att jag exempelvis använder bär eller grönsaker, som rödbeta, istället för syntetisk karamellfärg, honung istället för vetebaserad glykos och råsocker istället för vitt strösocker.

Jag använder närproducerade alternativ av hög kvalitet när detta finns att tillgå. Bären och blommorna kommer direkt från trädgården eller från olika odlingar ute på Österlen. Mjölet är ekologiskt och stenmalet efter gammal tradition och kommer bland annat från Vänga kvarn utanför Borås, då jag ofta befinner mig på besök i trakten.

Utseende

En tårta kan se ut på många olika sätt. Nedan presenteras ett urval:

Naked cake: helt utan frosting vilket gör alla lagren synliga. Dekoreras främst med florsocker och färska blommor, bär och frukt för en rustik look.
Semi-naked cake: ett tunt lager frosting gör tårtbottnarna delvis synliga och dekoreras som ovan.
Spacklad: täckt helt med marängsmörkräm med hjälp av en spatel för en slät finish eller spritsad i olika mönster. Marängsmörkrämen kan smaksättas och färgas med choklad, kola, frukt- och bärpuréer.
Marsipan: egentillverkad marsipan som kan färgas med bär (blåbär, hallon) och täcker hela tårtan. Tårtan kan vara spacklad med grädde, chokladganache eller marängsmörkräm under.

Mousse: chokladmousse på sockerkaks-, brownie-, eller marängbotten, fylld med exempelvis ett lager pannacotta, färska bär (efter säsong) eller bärkompott och nötkrisp (cacao nibs om du är nötallergiker). Dekoreras med pannacottasfärer, färska blommor(efter säsong), bär och macarons.

Storlek

Du kan beställa enkla tårtor eller en tårta i två eller flera våningar. Varje tårta (ej mousstårtor) innehåller minst tre lager tårtbotten och två lager fyllning, och mäter ca 12–15 cm i höjd. Mina tårtor utgår ifrån följande storlekar (mätt i diameter):

Small: 15 cm
Medium: 20 cm
Large: 25 cm
Extra Large: 30 cm

Kakbotten/anslag

Vanilj
Choklad: saftig botten med djup chokladsmak som intensifieras med hjälp av kaffe
Brownie (glutenfri)
Citron
Morotskaka
Red Velvet: klassisk amerikansk kaka som smaksätts med choklad och färgas rödbrun med hjälp av rödbeta
Mandel
Caramel Mud Cake – vit choklad och farinsocker ger kakan en härlig kolasmak efter australiensiskt recept

Fyllningar

Hemmagjord sylt, kompott av frukt och färska bär
Mousse, bavarois, krämer, pannacotta:
 frukt och bär, choklad, vanilj, citrus m.m. Agar agar används istället för gelatin.
Kolasås: råsocker och honung karamelliseras innan de varsamt får koka ihop med ekologisk grädde, vaniljstång och smör
Marängsmörkräm:
 silkeslen och fluffig kräm med frön från riktig vaniljstång som ytterligare kan smak- och färgsättas med frukt, bär eller choklad
Cream Cheese: lätt och fräsch färskostkräm som balans till det söta
Ganache: vit eller mörk choklad och grädde förvandlas till en gudomlig kräm

Frosting

Marängsmörkräm: len marängsmörkräm som smak- och färgsätts med frukt, bär, choklad, kolasås m.m.
Ganache: vit eller mörk choklad och grädde förvandlas till en gudomlig kräm

Dekoration

Färsk frukt och bär (efter säsong)
Kryddor och örter (efter säsong)
Blommor (efter säsong): ringblomma, krasse, ros, pion, dahlia m.m.
Marängsmörkräm: spritsas i olika former och mönster
Karamelliserad maräng: italiensk maräng spritsas rustikt på toppen och bränns av försiktigt för att få den perfekta karamelliserade ytan
Chokladglaze: hälls på toppen för att rinna ner längs sidorna

Du kan även få din tårta dekorerad med ekologiskt godis, hemmagjorda bärjellies, kolor och tryfflar, maränger, karamelliserade popcorn, småkakor m.m.

Strawberry & Elderberry Cream Cake

Bakverk

Lyxiga sockerkakor – choklad, vanilj, citron eller morot som glaseras med chokladgananache, glasyr (smaksatt sockerlag t ex citron och vanilj) eller cream cheese frosting. Minsta beställning är 8 portioner (enbart hela kakor).
Cup cakes –
choklad, vanilj, citron eller morot. Dekoreras med naturell eller smaksatt cream cheese frosting eller marängsmörkräm, berrie jellies, ekologiskt godis, chokladrippel eller färska bär (efter säsong). Minsta beställning 12 st (stora) eller 24 st (mini).
Tarte
– smörig mördeg fylls t ex med frukt, bär, choklad, vaniljkräm m.m. Minsta beställning 6 st (mini) eller 1 st (ca 10 bitar).
Petit Choux  – fylls t ex med bärkompott, krämer, chokladganache m.m. Minsta beställning 6 st (stora eclair) eller 12 st (petit choux).
Brownies/bars  – mycket choklad som kan lättas upp med hallon i smeten. Minsta beställning 12 st.
Småkakor – Financier,  Macaron, mördegskakor, chokladrågkakor (ja det är rågmjöl i och himmelskt goda!) m.m. Minsta beställning 20 st.

Blueberry Tarts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *